Zuinig scooterrijden bespaar 400 euro!

Dit is echt een prachtig voorbeeld van zuinig rijden. Een electrische scooter, deze wordt opgeladen door een oplader die in de gewone stopcontact kan. Tevens is deze electrische scooter naast zuinig ook nog eens net zo snel als een normale scooter. Als je regelmatig rijdt dan bespaar je op een jaar wel bijna 400 euro!

2 gedachten over “Zuinig scooterrijden bespaar 400 euro!”

  1. Milieuvriendelijk tuinieren:

    Met het mooie weer is niks zo fijn als lekker in de tuin zitten. Om de tuin mooi te houden, gebruiken we per jaar zo’n 2200 liter drinkwater om te sproeien. Een goed waterbeheer in de tuin bespaart niet alleen water, maar komt de hele tuin ten goede. U krijgt een betere bodem en sterkere planten die minder last hebben van ziekten en plagen. Hieronder volgen enkele tips:

    * Een regenton
    Regenwater dat u opvangt in een regenton, is uitstekend te gebruiken in de tuin. Een regenton kan per jaar zo’n 7000 liter drinkwater besparen, als u dit water ook gebruikt voor andere doeleinden zoals het wassen van de auto. Hiermee bespaart u jaarlijks tien euro op uw waterrekening.
    Veel regentonnen worden standaard met een kraantje geleverd. Monteer het kraantje zo laag mogelijk om ook de onderste laag water af te kunnen tappen. Door de regenton op een verhoging te plaatsen, kunt u een emmer of gieter onder de kraan zetten.
    Er zijn speciale zeven verkrijgbaar, die bladafval en dergelijke opvangen zodat deze niet in de ton terechtkomen. Een nylonkous aan het uiteinde van de afvoer is ook een goede en goedkope zeef. Tenslotte voorkomt een goedsluitende deksel op de regenton dat deze een broedplaats wordt voor muggenlarven. De deksel wordt meestal standaard bijgeleverd.

    * Water geven
    Door niet elke dag water te geven, maar bijvoorbeeld één keer per week een flinke hoeveelheid, ontwikkelen de planten langere wortels. Hierdoor kunnen de planten dieper in de bodem water vinden. Zo zult u ook in droge tijden minder water hoeven te geven.
    Geef water als de zon onder is. Als het temperatuurverschil tussen het water en de warme bodem te groot is, ‘schrikken’ planten. Dit remt de groei en maakt de plant kwetsbaar voor ziekten en plagen. Wanneer u het gazon bij (felle) zon sproeit, verdampt een groot deel van het water voor het de wortels kan bereiken. Verder kunnen de waterdruppels als een vergrootglas werken waardoor de bladeren verbranden.
    ’s Ochtends vroeg sproeien heeft de voorkeur. Als ’s avonds wordt gesproeid, blijven de planten de hele nacht nat en zijn daardoor gevoeliger voor schimmels.
    Geef planten rondom de wortels water, liefst zo gericht mogelijk, met een gieter. De sproeier kan worden gebruikt voor het gazon.

    * Planten op de juiste plek
    Planten met een groot bladoppervlak verliezen veel water. Zet deze planten, en planten die veel water nodig hebben, op een schaduwrijke plek in de tuin. Planten met klein, dik en leerachtig blad gedijen op een droge, hete plek. Bodembedekkers, ook onder bomen en struiken, helpen voorkomen dat de bodem uitdroogt. Een goed tuinboek helpt u bij het kiezen van de juiste planten op de juiste plek.

    * Humusrijke grond
    Hoeveel water er wordt vastgehouden, hangt af van de grondsoort: zandgrond houdt bijvoorbeeld minder water vast dan kleigrond. Om ervoor te zorgen dat de grond meer water vasthoudt, kunt u de grond luchtiger maken. Dit kan bijvoorbeeld door compost toe te voegen.

    * Open bestrating
    Om de bodem toegankelijk te houden voor water, kiest u het beste voor open bestrating. Zo blijft water beschikbaar voor de planten in periodes dat het niet regent. Halfopen en open verharding zoals grind, houtsnippers of een onverhard pad, laten het water goed door.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven